Q&A

Wat houdt de verbouwing van Het Nieuwe Piazza in?
In de eerste fase, die aanvangt in week 7, zullen de vloeren, de plafonds en de verlichting op de 1
ste-etage en 2de-etage van het winkelcentrum volledig worden vervangen. In latere fases zullen naar verwachting onder andere de roltrappen naar het souterrain worden vervangen door een luie trap, die het souterrain toegankelijker maakt en meer zal betrekken bij de rest van het winkelcentrum en het Piazza-plein. Om het klimaat in Piazza Center beter te kunnen beheersen, zullen de nu volledig open vides op beide etages worden voorzien van schuiframen, die afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen worden bediend.

Om het Piazza-plein meer gezelligheid en sfeer te geven, zal op de begane grond, aan de ingang van de Demerpassage, onder andere een open koffiekiosk met terras komen, met eveneens de mogelijkheid voor een terras in het souterrain.

Naast de meer ingrijpende verbouwingswerkzaamheden, zal veel aandacht worden besteed aan de aankleding van het winkelcentrum zelf. Veel groen, plekken om even rustig te kunnen zitten en sfeerverlichting moeten de restyling afronden.

Wat is de visie voor de verbouwing?
Het winkelcentrum – dat dateert uit 2004 – moet na verbouwing weer volledig voldoen aan alle hedendaagse gemakken. Het door de Italiaanse architect Fuksas ontworpen gebouw kan soms kil aandoen en is door de open structuur erg gevoelig voor weersinvloeden. Door de aankomende metamorfose, die ongeveer anderhalf jaar zal gaan duren, zal Piazza Center veranderen in een sfeervolle, lichte omgeving, waar het prettig is om te verblijven.

Wanneer beginnen de werkzaamheden?
De werkzaamheden starten in week 7. De werkzaamheden zullen zoveel als mogelijk plaatsvinden in de kwartalen I en III van 2017 en kwartaal I van 2018, om de eventuele hinder voor de winkeliers en hun bezoekers zoveel als mogelijk te beperken.

Wat is de doorlooptijd van de verbouwingen?
Naar verwachtingen zal in het 2
de-kwartaal van 2018 Het Nieuwe Piazza Center heropend worden.

Verbeteren van het verblijfsklimaat in Piazza Center? Aan welke voorzieningen moet er dan gedacht worden?
De klimatologische omstandigheden in Piazza Center zullen verbeterd worden door de nu volledig open vides op beide etages te voorzien van schuiframen, die afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen worden bediend. Hierdoor kunnen aangename en gezellige plekken worden gecreëerd, waardoor een verblijf in het nieuwe Piazza Center nog leuker wordt.

Welke aanpassingen zullen er nog meer doorgevoerd worden?
Er zal veel aandacht worden besteed aan de aankleding van het winkelcentrum zelf. Veel groen, afsluitbare vides, plekken om even rustig te kunnen zitten tot zelfs een sfeervolle koffiekiosk met terrassen op de begane grond en souterrain.

Wat verandert er aan de buitenzijde van het Piazza?
Aan de buitenzijde zal er nu nog niets veranderden.

Wij hebben zoveel mogelijk vragen die op kunnen komen verwerkt in deze Q&A. Mocht u onverhoopt het e.e.a. missen, laat het ons weten via info@hetnieuwepiazza.nl.