Dinner in Motion komt naar Piazza

Dinner in Motion (DIM) komt naar Eindhoven. Het digitale dinerconcept maakt bekend dat ze in november hun restaurant openen in winkelcentrum Piazza in Eindhoven. Met deze nieuwe locatie zal het concept een vaste vorm aannemen.

Dinner in Motion
Dineren bij DIM is anders dan bij een ‘normaal’ restaurant. Met in totaal 36 gasten neem je plaats aan één lange tafel. Op de tafel en wanden wordt  geprojecteerd waardoor de ruimte verschillende gedaantes kan aannemen. Een 360° beleving, waarbij een top menu wordt geserveerd. Zodra gasten binnenkomen begint de ervaring al met kaviaar en houdt pas op nadat er eetbare parels zijn geserveerd. De chefs van DIM vinden steeds weer nieuwe combinaties tussen smaak en beeld. ‘Eten met je ogen’ is nog nooit zo leuk geweest!

Zakelijk & Groepen
Dinner in Motion is zowel geschikt om met z’n tweeën aan tafel aan te schuiven, maar ook voor groepen. Je hebt zelfs de keuze of om een tafel exclusief af te huren en eigen beelden te laten verschijnen. Zo biedt DIM een extra mogelijkheid aan voor bedrijven om de diners op maat af te stemmen. Maximaal heeft DIM in Eindhoven plaats voor 108 gasten in dezelfde ruimte.

De geschiedenis
Horecaondernemer Bram van der Vorst is met DIM begonnen in 2016 als tijdelijk restaurantconcept eerst in Waalre en daarna in Utrecht. Bram van der Vorst: “We hebben in 2 jaar tijd Nederland kennis laten maken met een nieuwe vorm van dineren.” Toen bleek dat het concept levensvatbaar was werd de zoektocht naar een permanente locatie ingezet. Deze is nu in Eindhoven gevonden en van der Vorst sluit niet uit dat er in de toekomst meerdere vestigingen open zullen gaan in andere steden.

Digitale stad & Piazza
De keuze voor Eindhoven was snel gemaakt. De stad staat voor licht, innovatie en design. Deze drie pijlers sluiten naadloos aan bij het unieke dinerconcept van DIM. Bovendien ontwikkelt Eindhoven zich op gastronomisch vlak in razend tempo. Doorslaggevend was uiteraard ook de locatie in de Piazza: een perfecte plek midden in het centrum van Eindhoven welke makkelijk bereikbaar is en bovendien over voldoende vierkante meters beschikt (1000m2) die nodig zijn voor dit bijzondere restaurant.

Lichtfestival GLOW
Eigenlijk is het bij Dinner in Motion 365 dagen per jaar GLOW, maar tijdens de 8 dagen van het festival zijn er speciale GLOW plaatsen te reserveren. Omdat dit jaar GLOW samenvalt met de opening kan er met korting worden gereserveerd voor het speciale GLOW programma. Er zijn hiervoor een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Opening
DIM zal in november open gaan met een compleet nieuwe programma en menu. Vanaf vandaag kan er online gereserveerd worden via de website. Tevens vindt men hier meer informatie over diverse openstaande vacatures: www.dinnerinmotion.nl.

Update restyling

Gezelligheid Piazza

Het wordt steeds gezelliger in Piazza Center ondanks alle verbouwingsactiviteiten. We zijn recent gestart met de verdere afwikkeling van de verdiepingsvloeren en het souterrain. En natuurlijk het aanleggen van de nieuwe vloer op de begane grond!

Daarnaast zijn we de verdiepingsvloeren aan het stylen met meubilair en schitterende olijfbomen. Het wordt steeds mooier en gezelliger in Piazza Center!

Heropening ESPRIT

Gezelligheid Piazza

Esprit heeft een gloednieuwe winkel in Piazza!

De afgelopen weken is er hard gewerkt maar de deuren van de gloednieuwe Esprit winkel is geopend. Esprit had een pand op de begane grond naast de H&M. De gloednieuwe locatie bevindt zich nog steeds op de begane grond maar nu naast Zara.

Het team, onder leiding van de nieuwe bedrijfsleider Ralf, heet jullie vanaf heden van harte welkom en nodigt jullie uit  voor de kersverse collectie die al in de rekken hangt!

Voortgang restyling Piazza

De komende twee weken zullen de volgende werkzaamheden nog uitgevoerd worden:

* het (afronden van het) betegelen van de nieuwe trap naar het souterrain;
* het voorzien van deze trap van een tijdelijke, houten leuning;
* het plaatsen en afmonteren van de zitelementen op beide etages bij       de winterpuien en op de 2de etage bij de toiletten;
* het aanbrengen van het groen op de etages.

Na de bouwvak zal de nieuwe leuning aangebracht worden. De nieuwe trap naar het souterrain zal over 2,5 week open gesteld worden voor het publiek, waardoor het souterrain weer gemakkelijk toegankelijk wordt vanaf het Piazza-plein. De noodtrap zal daarna worden verwijderd.

Direct na de bouwvak (week 34, vanaf 20 augustus) zullen we aanvangen met de herbestrating van het Piazza-plein. Om de overlast zoveel als mogelijk te beperken en toegang te behouden tot alle winkels, wordt de nieuwe vloer in fasen gelegd. Zie ook bijgaande schetsmatige fasering. Per fase geldt globaal dat:

* op maandag de oude vloer gestraald wordt, waarna
* op dinsdag de oude vloer in de primer wordt gezet, en
* op woensdag t/m vrijdag de nieuwe tegels worden aangebracht, en
alle winkels middels looppaden bereikbaar blijven.

Er zal zoveel mogelijk getracht worden het weekeinde vrij te houden van werkzaamheden. Als alles conform plan verloopt, zullen de werkzaamheden worden afgerond vóór de herfstvakantie, zodat Het Nieuwe Piazza grotendeels klaar is voor de belangrijkste laatste maanden van het jaar.

11 & 12 juli invalidenlift buiten gebruik

Binnen Piazza wordt er dagelijks nog hard gewerkt om alles te restylen met minimale belemmeringen voor u als shopper. 

Zo zijn we druk bezig met het afronden van de verlichting op de begane grond alsmede met het souterrain, waar de roltrappen vervangen worden door een statige, maar makkelijke trap. Deze trap brengt licht en sfeer in het souterrain, waar straks ook een gezellig terras komt. 

Sommige werkzaamheden hebben helaas iets meer impact dan andere. Zo zal op 11 en 12 juli de invalidenlift bij de Media Markt onder handen genomen worden, waardoor deze op beide dagen niet kan worden gebruikt. Indien u afhankelijk bent van deze lift, dan kan u Piazza ook bereiken via de begane grond.

Onze excuses voor eventuele ongemakken die hierdoor ontstaan.

Status restyling

De afgelopen maanden is er weer hard gewerkt door het team Van Asperdt. Zo zijn ze bezig geweest met de laatste details op de 1e en 2e verdieping. Parallel zijn ze aan de slag gegaan op de begane grond waar een hele nieuwe unit werd gerealiseerd, van waaruit Dunkin’ Donuts sinds april haar deuren heeft geopend.

En nu zo voor de komende bouwvak zijn ze druk in de weer met het afronden van de verlichting op de begane grond alsmede het souterrain waar de roltrappen vervangen worden door een statige trap. Deze trap brengt gezelligheid en sfeer in het souterrain waar straks naast de winkels ook een terras komt van Dunkin’ Donuts.

Maar we zijn nog niet klaar! Na de bouwvak gaan we verder met het afronden van de begane grond en souterrain, alsmede de verdere aankleding van alle verdiepingen.
 
So stay tuned!